Motorolie

Motorolie is van groot belang voor een goede werking van de motor, niet alleen voor betere prestaties en smering maar ook voor voldoende koeling van de motor. Het is daarom erg belangrijk dat men de juiste motorolie kiest die het meest geschikt is voor de auto. Op onze tankstations verkopen wij Shell Helix motorolie met verschillende specificaties. Hiermee kunnen we altijd, iedere auto van de beste motorolie voorzien.

 

Olie peilen

Wij adviseren u om minimaal eenmaal per maand het oliepeil te (laten) controleren. Tevens is het ook van belang om dit te doen voordat men op reis gaat of langere afstanden gaat rijden. Het is aan te bevelen om altijd een reserve fles motorolie met de juiste specificaties in de auto te bewaren zodat u niet onderweg voor verrassingen komt te staan. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het geven van een passend motorolie advies en helpen u graag bij het nakijken van het oliepeil.

 

10. Tips bij motorolie peilen

1. Als u de motorolie gaat peilen doe dit dan bij voorkeur als de auto enige tijd heeft stilgestaan.

2. Zorg dat de auto vlak staat. Staat de auto scheef dan zal de peilstok niet het juiste motorolie niveau aangeven.

3. Haal eerst de motorolie peilstok uit de motor en maak deze met een papieren doekje schoon.

4. Om het olie niveau te meten, stopt u de motorolie peilstok weer terug in de motor. Helemaal tot onderaan.

5. Haal nu de peilstok weer omhoog en kijk onderaan op de peilstok waar het olie niveau zich bevindt. Het meest ideale is tussen de twee streepjes (min/max) op de peilstok in.

6. In geval van te weinig motorolie, laat u adviseren door een van onze medewerkers. Zij kunnen u precies vertellen welke motorolie het meest geschikt is voor de auto.

7. Als u de motorolie gaat bijvullen kijk dan goed of u dit in het juiste reservoir giet. De Motorolie dop bevat meestal een pictogram van een olie kannetje.

8. Draag bij het openen van de dop werkhandschoenen.

9. Neem bij aankoop van de fles olie altijd een papieren trechter mee uit onze shop. Vul eerst een klein beetje motorolie bij en peil dan tussentijds nog eens. Net zolang totdat het gewenste niveau bereikt is.

10. Controleer het olie lampje op het dashboard, dit mag niet meer branden. 

 

web Shellstations